F praatje (1)

Dag lieverd,

Ik zit soms te zoeken naar mooie plaatjes of teksten op internet en ik kwam deze tekst tegen “With our thoughts, we make the world” Ik heb tegen Gerhard gezegd, die lijn moet op de site,, dat is zo waar!. is dat niet schitterend? want ja, zo is het toch? waarom is er zoveel haat? zoveel oorlog? ziektes? Denk eens aan je eigen gedachten? Je hebt vast ook wel eens gedacht, als ik er eentje ongestraft mocht doodchieten? hahahah ja, echt wel!! Dat denkt iedereen wel eens, jij ook!

Nu  weet je van mij dat ik verre van zweverig ben, maar als we het nou gewoon eens nuchter bekijken? Als ik iemand heel aardig begroet, krijg ik in de meeste gevallen een vriendelijke groet terug. Tenzij de andere persoon ongesteld is, of ruzie heeft met zijn vrouw. Je ziet het ook als iemand zich wat achteraf opstelt, als je de persoon het gevoel geeft dat jij hem of haar belangrijk genoeg vindt om aandacht aan te besteden, moet je zien hoe die persoon los komt. hele natuurlijke reactie, kijk maar naar spiegelen, is in feite hetzelfde verhaal. Ik denk ook dat wat je zelf geeft uiteindelijk ook terug krijgt, helaas herkennen sommigen dat niet en vallen steeds in de herhaling.

Wat ik ook een mooie “regel” vind ? als je iets krijgt, moet je dat ook weer terug geven, het hoeft niet hetzelfde te zijn maar wel ongeveer in waarde of omvang. Die energie moet blijven stromen.  Men beweert dat aantrekkingskracht en gedachtekracht de sterkste energieën zijn en dat we dit zelf kunnen manipuleren dan wel beheersen.  Ik sta daar echt achter, ik heb er inmiddels staaltjes van gezien.

Ik weet niet of je het boek “The Secret” kent? Er is ook een verfilming van geweest. Nou afijn, waar was ik gebleven? oh ja, Volgens dit boek, de schrijfster bedoel ik, zijn die twee energieën inderdaad het sterkst en mogen deze, mits op juiste wijze gebruikt, worden ingezet om in het leven zowel tot innerlijke als uiterlijke rijkdom te komen. Vind je dat niet gaaf? fantastisch!

Onlangs kreeg ik het boek, drie delen van een zeer goede vriendin van mij, juist op het moment dat het met ons heel slecht ging, we zaten op de bodem. verder dan dit konden we niet, maar we konden ook niet omhoog op dat moment. Dankzij ons geloof en de hulp die we daarin kregen door deze lieve vriendin op ons af te sturen zijn we inmiddels weer aardig aan het opklimmen. we zijn er nog lang niet, maar ons vertrouwen houdt ons op de been.

Een dikke smakkerd !

Chrissy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×